Былтыр 2 мың 780 шаршы метр аумаққа жылыжай салып, мол өнім жинады. Таңсық ас саналатын саңырауқұлаққа бүгінде сұраныс жоғары. Әзірге жиналғанын Алматы, Астана мен Қарағанды қаласына жіберіп жатыр. Жылына үш рет жиналатын саңырауқұлақ ылғалды әрі жылы орынды қалайды. Тұқымы себілген кезде бөлмедегі температура 25 градус болуы тиіс. Сосын төмендетіп, 16 градусқа дейін түсіреді. Поляк технологиясымен өсіріліп жатқан саңырауқұлақ дәруменге бай ағзаға өте пайдалы. Оны ем үшін де қолданады. Кәсіпкердің ендігі мақсаты жылыжайын ұлғайту.
Ақжол Торқабаев, кәсіпкер:
– Тағы да үлкейткіміз бар. Ұрықты да өзіміз жасайтын, торф болады, бетіне төсейтін, оны Москвадан аламыз. Соларды да өзімізде жасасақ деген ниет бар.